Skal du formidle en lokasjon? Trenger du noe effektivt og innovativt som skiller seg ut?

360-foto og -film “ser” i alle retninger fra ett punkt. Med 360-film og -foto opplever brukere å være “inne” i omgivelser, og kan navigere med tastetrykk eller sveiping. Man kan også bruke VR-briller og oppleve lokasjonen virtuelt.

Panoturer

Panoturer er visningsverktøy av lokasjoner, sammensatt av flere 360-bilder. TV Klipp har utviklet løsninger som lar panoturer spille av film, vise bilder, endre språkvalg eller føre brukeren til en nettadresse. For eksempel kan brukere som virtuelt besøker hytter på en campingplass sømløst navigere til bestilling av overnatting.

Panoturer har uante bruksområder. For en av våre kunder, Polarcamp, skulle produktet i utgangspunktet vise frem omgivelser og fasiliteter, men ble raskt benyttet til mer. Nå brukes visningsverktøyet, som er tilgjengelig i resepsjonen på campingplassen, til opplæring av ansatte, rekruttering av arbeidskraft, HMS og forklaring til besøkende.

Panoturer implementeres raskt og enkelt på nettsider, og er brukervennlige på datamaskiner, nettbrett og mobil. Slik viser du frem et helt område, inkludert den informasjonen du ønsker, like enkelt som du deler link til nettside.

360-film

360-film betyr at publikummeren selv velger i hvilken retning man ser mens filmen spilles av. I motsetning til 360-bilder krever 360-film spesielle kamera. På TV Klipp har vi et omnidireksjonelt kamera med 6 linser, som kan filme og streame i 360-grader.

Både Facebook og YouTube har støttet 360-film de siste årene, men det er et underbrukt verktøy. For eksempel er 360-film en ypperlig måte å vise frem en turlokasjon eller holde virtuelle visninger.

Vil man tenke ekstra innovativt kan 360-film brukes med VR-headset (virtual reality) eller til kartlegging av områder. I 2020 gjorde Google det mulig å produsere egne Streetviews inn i Google Maps med 360-film, og folk har begynt å kartlegge populære turstier og vise frem innsiden av bygg på denne måten.

Dronefoto i 360 grader

TV Klipp har drone, og kan levere flotte oversiktsbilder i 360-grader. Da tar vi bilder i alle retninger, og redigerer de sammen. Oversiktsbilder fra luften er flotte utgangspunkt i panoturer, og kommuniserer effektivt om et område.

Sjekk ut Polarcamps panotur med oversiktsbilde fra luften.

Fleksibelt

360-produkter er fleksible, og bare kreativiteten setter grensene. Man kan alltid fjerne, legge til eller erstatte bilder i en panotur. Nye knapper eller andre funksjoner kan bygges inn etter behov. For eksempel om man vil oppdatere etter et renovasjonsprosjekt, eller ønsker å vise frem flere årstider – det meste av informasjon kan formidles i 360-produkter.

Priser og bestilling

Snakk med oss om dine behov og ønsker, så får du et mer nøyaktig prisestimat.

Ett bilde i 360°

Fra 3 897,-

Ett 360-bilde til bruk på f.eks. sosiale medier, nettside eller i virtuell tur. 

Prisen inkluderer korrespondanse, fotografering med proft 360-kamera Insta 360 Pro2, finredigering, fargeredigering og levering av foto til kunde. Et 360-bilde består av mange bilder satt sammen til ett. Vi legger stor ære i å lage 360-bilder med sømløse overganger. 

Evnt. reisetid og reisekostnader kommer i tillegg. 

Ett bilde i 360° til virtuell tur

Fra 4 559,-

Ett 360-bilde, inkludert montering i virtuell tur. Også kalt «ett punkt».

Prisen inkluderer korrespondanse, fotografering med proft 360-kamera Pro2, finredigering, fargeredigering, levering av foto til kunde og montering av 360-bildet i eksisterende virtuell tur. Et 360-bilde består av mange bilder satt sammen til ett. Vi legger stor ære i å lage 360-bilder med sømløse overganger. 

Evnt. reisetid og reisekostnader kommer i tillegg. 

Dronefoto i 360°

Fra 7 794,-

Et 360-bilde tatt med drone. Prisen inkluderer én letting, fotografering med drone i 360 grader, sammensying av 360-bilde, redigering, fargeredigering og levering av foto til kunde. Et 360-bilde består av mange bilder satt sammen til ett. Vi legger stor ære i å lage 360-bilder med sømløse overganger. Dette er særs utfordrende fra drone, noe som gjør oppdraget svært vær og vindavhengig. 

Våre droneoperatører er A2-sertifisert og forholder seg til norsk lovverk. Vi har god dialog med nærmeste flyplass når det er nødvendig. TV Klipp har ansvarsforsikring knyttet til dronen, men egenandelen på droneforsikring er høyere enn andre forsikringer, da droneflygning innebærer høy risiko. TV Klipp tar risikoen og står for egenandelen om det skulle skje noe på oppdrag. 

Evnt. reisetid og reisekostnader kommer i tillegg til disse prisene.

Dronefoto i 360° til virtuell tur

Fra 8 444,-

Et 360-bilde tatt med drone, inkludert montering i virtuell tur. 

Prisen inkluderer én letting, fotografering med drone i 360 grader, sammensying av 360-bilde, redigering, fargeredigering, levering av foto til kunde og montering av 360-bildet i eksisterende virtuell tur.

Et 360-bilde består av mange bilder satt sammen til ett. Vi legger stor ære i å lage 360-bilder med sømløse overganger. Dette er særs utfordrende fra drone, noe som gjør oppdraget svært vær og vindavhengig.

Våre droneoperatører er A2-sertifisert og forholder seg til norsk lovverk. Vi har god dialog med nærmeste flyplass når det er nødvendig. TV Klipp har ansvarsforsikring knyttet til dronen, men egenandelen på droneforsikring er høyere enn andre forsikringer, da droneflygning innebærer høy risiko. TV Klipp tar risikoen og står for egenandelen om det skulle skje noe på oppdrag. 

Evnt. reisetid og reisekostnader kommer i tillegg til disse prisene.

Film i 360° og 8K oppløsning

Fra 12 990,-

Film hvor tilskuer selv velger hvor de ser.
Fra-pris er basert på statisk kamera, dvs. film fra ett punkt uten klipp. Opptak av aktivitet rundt punktet. Støttes av YouTube, Facebook m.m. For innovative bedrifter som ønsker å skille seg ut. 20 sekunder er anbefalt makslengde på ferdig film som skal lastes opp i virtuell tur.

Ved regi av folk og evnt. rydding på området som skal filmes, er startprisen 16 999,- 

Ved innlegging av 360-film i virtuell tur: 1250,-

Les mer.

Grunnpakke virtuell tur

Fra 10 392,-

Utviklingskostnad ifm. virtuell tur. Befaring, planlegging og forarbeid med kunde. Utforming og utvikling av prosjektet. En virtuell tur består av flere 360-bilder satt sammen i system. Alle virtuelle turer er forskjellige og har ulike mål, i løpet av utviklingsperioden settes kursen for deres virtuelle tur. 

Prisen på selve den virtuelle turen har med antall bilder, dronebilder og evnt. filmer i 360. Se priseeks. under.

Virtuell tur 10 punkter

Fra 45 465,-

Produksjon av en virtuell tur med 10 punkter, bestående av 9 stk. bilder og 1 drone-bilde i 360°. Evnt. link fra virtuell tur til nettside.  

Ekstrakostnad: Grunnpakken hvor vi utvikler produktets mål og retning. Se pris over. En virtuell tur, er nesten som en nettside, og kan inneholde mer innhold, som tekst, stillbilder, vanlig 2D-film, lyd osv. Dette vil i så fall komme i tillegg. 

Dette var et eksempel på en virtuell tur. Vi leverer virtuelle turer helt ned i 2-3 punkter og opp til flere titalls punkter. 

Priseksempler oppdatert i 2023. Eks. mva.
Prisene vil avhenge av mange faktorer. Prisene er eksklusivt reiseutgifter, tilskudd av opphavsbeskyttet materiale, som musikk og bilder, eller honorar til evnt. skuespillere.

Thomas Sætveit Jensen
Medieprodusent

411 06 731 – thomas@tvklipp.no

Spørsmål om 360-Foto og -Film?
Kontakt meg for en uforpliktende prat!