Skal du formidle en lokasjon? Trenger du noe effektivt og innovativt som skiller seg ut?

360-foto og -film “ser” i alle retninger fra ett punkt. Med 360-film og -foto opplever brukere å være “inne” i omgivelser, og kan navigere med tastetrykk eller sveiping. Man kan også bruke VR-briller og oppleve lokasjonen virtuelt.

Panoturer

Panoturer er visningsverktøy av lokasjoner, sammensatt av flere 360-bilder. TV Klipp har utviklet løsninger som lar panoturer spille av film, vise bilder, endre språkvalg eller føre brukeren til en nettadreses. For eksempel kan brukere som virtuelt besøker hytter på en campingplass sømløst navigere til bestilling av overnatting.

Panoturer har uante bruksområder. For en av våre kunder, Polarcamp, skulle produktet i utgangspunktet vise frem omgivelser og fasiliteter, men ble raskt benyttet til mer. Nå brukes visningsverktøyet, som er tilgjengelig i resepsjonen på campingplassen, til opplæring av ansatte, rekruttering av arbeidskraft, HMS og forklaring til besøkende.

Panoturer implementeres raskt og enkelt på nettsider, og er brukervennlige på datamaskiner, nettbrett og mobil. Slik viser du frem et helt område, inkludert den informasjonen du ønsker, like enkelt som du deler link til nettside.

360-film

360-film betyr at publikummeren selv velger i hvilken retning man ser. I motsetning til 360-bilder krever 360-film spesielle kamera. På TV Klipp har vi et omnidireksjonelt kamera med 6 linser, som kan filme og sende direkte i 360-grader.

Både Facebook og YouTube har støttet 360-film de siste årene, men det er et underbrukt verktøy. For eksempel er 360-film en ypperlig måte å vise frem en turlokasjon eller holde virtuelle visninger.

Vil man tenke ekstra innovativt kan 360-film brukes med VR-headset (virtual reality) eller til kartlegging av områder. I 2020 gjorde Google det mulig å produsere egne Streetviews inn i Google maps med 360-film, og folk har begynt å kartlegge populære turstier og vise frem innsiden av bygg på denne måten.

Dronefoto i 360 grader

TV Klipp har drone, og kan levere flotte oversiktsbilder i 360-grader. Da tar vi bilder i alle retninger, og redigerer de sammen. Oversiktsbilder fra luften er flotte utgangspunkt i panoturer, og kommuniserer effektivt om et område.

Sjekk ut Polarcamps panotur med oversiktsbilde fra luften.

Fleksibelt

360-produkter er fleksible, og bare kreativiteten setter grensene. Man kan alltid fjerne, legge til eller erstatte bilder i en panotur. Nye knapper eller andre funksjoner kan bygges inn etter behov. For eksempel om man vil oppdatere etter et renovasjonsprosjekt, eller ønsker å vise frem flere årstider – det meste av informasjon kan formidles i 360-produkter.

Priser og bestilling

360-bilder og -foto kan være komplisert å sette pris på. Skriv til oss i kontaktskjema under, eller kontakt oss direkte på telefon. Vi svarer på alle henvendelser.

    Thomas Sætveit Jensen
    Medieprodusent

    411 06 731 – thomas@tvklipp.no