digital markedsføring mo i rana

Markedsføring av bedrift

Ønsker du å bli synlig på nett? Markedsføring av bedrift handler om å forstå kunder og gjøre det lett for de å finne deg. Digital markedsføring betyr markedsføring på Internett, og deler prinsipper med tradisjonelle metoder. I dagens samfunn forventer vi å finne svar og løsninger på Internett. Derfor er det viktig med digital markedsføring, som sørger for at de som trenger deg faktisk finner deg.

Med moderne verktøy kan man nå spesifikke målgrupper på Internett. Gjennom markedsføring i sosiale medier, som Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat og YouTube, kan du levere innhold til dine kunder – enten de befinner seg i Mo i Rana, Nord-Norge eller resten av verden.

“Med digital markedsføring gjør du det enkelt for potensielle kunder å finne deg”

Markedsføring i sosiale medier

Rundt 50% av selskaper har ikke en klar strategi for digital markedsføring av bedriften, og bruker mesteparten av budsjettet på tradisjonelle flater. Dette er litt rart, fordi markedsføring i sosiale medier har en høyere avkastning (ROI – Return of Investment) enn tradisjonell markedsføring.

Markedsfører du ikke bedriften digitalt går du glipp av nye kunder og inntekter. En god strategi tydeliggjør hvordan du bør markedsføre din bedrift, og er grunnpilaren i suksessfull markedsføringen av bedriften.

Strategisk markedsføring av bedriften

Markedsføringen bør helst starte med en dedikert digital strategi. Mange dummer seg ut fordi de skipper planleggingen, og hopper rett på annonsering og innholdsproduksjon. For eksempel prøver mange å selge direkte i annonser på sosiale medier, mens de færreste av oss er så spontane av vi umiddelbart handler på grunn av en annonse. Man frir ikke på første date, og på samme måte trenger vi tid til å undersøke produktet, priser, kvalitet, leveranse, konkurrenter og anmeldelser før vi handler. Denne “kundereisen” er derfor viktig å forstå.

Usikker på hvor du starter?

Kommunikasjonskonsulent TV Klipp Martin Hansen

Martin Hansen
Markedsføringskonsulent

Spør Martin om tips til din situasjon.

411 06 731martin@tvklipp.no

Oppsett og opplæring

Markedsføring i sosiale medier forutsetter at man etablerer sider, kontoer og tilgang. Administrering av Facebook, Instagram, Mailchimp, Google, Tripadvisor osv. blir fort komplisert om oppsettet ikke gjøres med omhu. Dette er spesielt fordi annonsering krever flere kontoer enn mange er klar over, og bedriftens aktiviteter ofte blandes med private kontoer.

TV Klipp kan rydde og organisere kontoer slik at kun utvalgte personer har tilgang. Alle kontoer vi oppretter tilhører bedriften, og låses på ingen måte til TV Klipp.

Sikkerhet og opplæring er viktig. Hos TV Klipp kan du bestille skreddersydd opplæring, bruksanvisninger, kontokart og tiltak for økt kontosikkerhet. Dette høres kanskje avansert ut, men hele poenget er at vi gjør det enkelt for deg.

Annonsering

Markedsføring av din bedrift starter med at noen oppdager deg. Annonsering er en god måte å gjøre intetanende oppmerksom på dine produkter og tjenester. Kanskje de ikke vet at produktet eksisterer eller hvordan det løser en utfordring de har. Markedsføring informerer, oppfordrer og påvirker de til å ta handling.

TV Klipp har mange års erfaring med optimalisering av budskap i annonser. Vi kombinerer strategi, analyse, trender og ny teknologi for å forme innhold som treffer målgruppen på best mulig måte. Med oss kan du nå publikummet ditt på Google, Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn og YouTube. Vi er alltid oppdatert på nye annonseringsmuligheter og fagets utvikling. Spesielt er vi stolte av vår videoannonsering.

Med annonsering på nett kan du nå helt spesifikke målgrupper. Du kan begrense geografien, for eksempel til Mo i Rana, Nordland eller Nord-Norge. Du kan også segmentere etter alder, interesser og demografi. Mulighetene er endeløse, og TV Klipp benytter seg også av konverteringssporing, algoritmer og remarketing for å oppnå økt merkevarebevissthet, eksponeringer, lenkeklikk og engasjement i ulike kanaler. Ta kontakt om du vil lære mer!

Innholdsmarkedsføring

Markedsføring av bedrift og godt innhold går hånd i hånd. Innhold engasjerer brukere som interesserer seg for produktet eller tjenesten din, og brukes til sporing og sikrer gode brukeropplevelser.

Spørsmål: Hva gir deg mest lyst til å prøve en ny matrett?

  1. En reklame som ber deg handle en ferdigrett i butikkhyllene.
  2. Et matlagningsprogram hvor retten tilberedes fra bunnen av.

Hvis målet ditt er å selge til matinteresserte, vil matlagingsprogrammet antakelig være mer relevant for målgruppen din. TV Klipp har mange års erfaring med foto, film og journalistikk, som danner grunnlaget for selve produksjonen. Kombinert med brukeranalyse og strategi lager vi innhold i annonser som presenterer bedrifter, forebygger omdømmet, informerer om produktet og engasjerer et korrekt publikum.

Innhold kan være alt fra tekst, foto, video, direktesending, podcast, musikk eller video.

Markedsføringsbyrå

Få mest mulig ut av budsjettet – la oss markedsføre din bedrift.

Med en avtale hos oss får du en ekstern markedsavdeling som bistår med alt av digital markedsføring. Vi komponerer en skreddersydd markedsplan tilpasset ditt mål og budsjett.

Fordeler med TV Klipp som markedsføringsbyrå

  • Bruk tiden din på andre arbeidsoppgaver.
  • Du får din egen medierådgiver som svarer på alle henvendelser og tar seg av daglig drift på digitale kanaler.
  • Vi tar oss av samarbeid med tredjeparter, som nettsideleverandører, designere og animatører. Vi utnytter vårt nettverk på dine vegne.

E-post markedsføring og nyhetsbrev

Digital markedsføring er ikke begrenset til nye sosiale medier. E-post har vist seg å være en hardfør teknologi. Bedrifter og privatpersoner bruker e-post hver dag, og er derfor et viktig verktøy i markedsføring.

Om noen gir deg e-postadressen sin er de antakelig interessert i noe du tilbyr. Ofte er dette første transaksjon mellom kunde og bedrift, så spør deg selv: Du mottar e-postadressen, hva får kunden i retur? Dette er en gylden mulighet til å levere over forventning og etablere tillit. Videre åpnes muligheten for direkte kontakt og oppfølging, hvor du kan forebygge interesse og relasjon mellom kunde og bedrift. Akkurat som i tradisjonell markedsføring.

TV Klipp bruker Mailchimp til e-postmarkedsføring. Her kan man segmentere brukere og sende til bestemte grupper. For eksempel kan du sende spesielle tilbud til nye påmeldte, eller kun sende invitasjon til de som bor i nærområdet.

Nettverk (design, nettside, animasjon)

Tenker du på markedsføring? Vi er lokalisert i Mo i Rana og har et sterkt nettverk i hele Nord-Norge. Markedsføring trenger ikke begrenses til Internett, og TV Klipp har samarbeidspartnere som spenner mange fagfelt. Dette gjør at vi kan levere etter behov.