Markedsføring av bedrift

Ønsker du å bli synlig på nett? Markedsføring av bedrift handler om å forstå kunder og gjøre det lett for de å finne deg. Digital markedsføring betyr markedsføring på internett, og deler prinsipper med tradisjonelle metoder. I dagens samfunn forventer vi å finne svar og løsninger på internett. Derfor er det viktig med digital markedsføring som sørger for at de som trenger deg faktisk finner deg.

Med moderne verktøy kan man nå spesifikke målgrupper på internett. Gjennom markedsføring i sosiale medier, som Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat og YouTube, kan du levere innhold til dine kunder – enten de befinner seg i Mo i Rana, Nord-Norge eller resten av verden.

Les mer om digital markedsføring.

“Med digital markedsføring gjør du det enkelt for potensielle kunder å finne deg”

Markedsføring i sosiale medier

Rundt 50% av selskaper har ikke en klar strategi for digital markedsføring av bedriften, og bruker mesteparten av budsjettet på tradisjonelle flater. Dette er litt rart, fordi markedsføring i sosiale medier har en høyere avkastning (ROI – Return of Investment) enn tradisjonell markedsføring.

Markedsfører du ikke bedriften digitalt går du glipp av nye kunder og inntekter. En god strategi tydeliggjør hvordan du bør markedsføre din bedrift, og er grunnpilaren i suksessfull markedsføringen av bedriften.

Les hvordan du kan lage en strategi.

Strategisk markedsføring av bedriften

Markedsføringen bør helst starte med en dedikert digital strategi. Mange dummer seg ut fordi de dropper planleggingen, og hopper rett på annonsering og innholdsproduksjon. For eksempel prøver mange å selge direkte i annonser på sosiale medier, mens de færreste av oss er så spontane av vi umiddelbart handler på grunn av en annonse. Man frir ikke på første date, og på samme måte trenger vi tid til å undersøke produktet, priser, kvalitet, leveranse, konkurrenter og anmeldelser før vi handler. Denne “kundereisen” er derfor viktig å forstå.

Les mer om kundereisen.

Usikker på hvor du starter?

Tonje Vonstad
Daglig leder

Har du spørsmål eller ønsker å bestille? Kontakt meg for en uforpliktende prat om din bedrift og behov.

948 84 489
tonje@tvklipp.no

Tjenester

Kundepersona

En visualisert kundepersonaer en fiktiv representasjon av bedriftens målgruppe(r). Vi produserer en visuell representasjon av målgruppen din.
Prisene varierer ut fra dybden på analysen:
1. Basert på et dybdeintervju med en ansatt med mye kundekontakt. F.eks. en selger, kundebehandler eller daglig leder i din bedrift.
2. Basert på telefonintervju med utvalgte, eksisterende kunder, f.eks. 5 stk.
3. Basert på dybdeintervju og observasjon av utvalgte, eksisterende kunder, f.eks. 5 stk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Publiseringsplan for sosiale medier

Med over 12 års erfaring med sosiale medier for bedrifter kan vi sette opp en publiseringsplan og eller annonseplan for sosiale medier for din bedrift. Med den får alle involverte parter, enten det er ansatte eller mediebyrå, en oversikt over kommende innlegg og annonser og dermed også oppgaver. Med en god plan samarbeider man bedre, og om vi skal drifte siden vet dere hva dere kan forvente de neste månedene. Prisen er for planleging av 6 måneder da vi erfarer at det er best å lage en plan for 3-6 måneder om gangen.

Strategi Sosiale medier

Strategi Sosiale medier baserer seg på intervju med en kundekontakt, kunde eller fokusgruppe. Intervjuet kan gjøres på møte eller over telefon. Basert på informasjonen produseres en visualisering av anbefalte markedsføringsstiltak, med spesiell fokus på et par utvalgte sosiale medie-kanaler. Dette blir en kundepersona som representerer målgruppen på sosiale medier. Dette blir utgangspunktet for driften av sosiale medier. Du mottar en fullverdig strategi med generelle tips, visualisert kundepersona: Fiktiv representasjon av bedriftens målgruppe(r), bedriftspersona: hvem er din bedrift på sosiale medier (ordlyd osv.) og anbefalinger til god drift av sosiale medier. 

Vi har ulike størrelser på disse pakkene.

  1. ✓ Ett intervju ✓ Visualisert kundereise ✓ Generelle markedsføringstiltak
  2. ✓ Flere telefonintervju ✓ Visualisert kundereise ✓ Anbefalte markedsføringstiltak ✓ Visualisert kundepersona ✓ Utdypende forklaringer
  3. ✓ Ett intervju ✓ Visualisert kundepersona ✓ Utdypende retningslinjer (tema, språk, tegnbruk) ✓ Gjennomgang av bedriften ✓ Analyse av sosiale mediekanaler ✓ Visualisert bedriftspersona ✓ Brukervennlig strategidokument
  4. ✓ Dybdeintervju med målgruppe ✓ Visualisert kundereise ✓ Konkrete anbefalinger til markedsføringstiltak ✓ Visualisert kundepersona ✓ Utdypende forklaringer ✓ Gjennomgang av bedriften ✓ Analyse av mediekanaler ✓ Visualisert bedriftspersona ✓ Markedsplan ✓ Brukervennlig strategidokument

Google-søkeannonse

Oppsett av annonse på Google. Annonsekostnader kommer utenom og vil avhenge av hvor mye du bruker. Du betaler per klikk (PPC), og prisen varierer basert på konkurrenters budgivning, valg av søkeord og trafikk.

SoMe-annonse inkl. publikum

Oppsett av annonse på Facebook og Instagram ut fra allerede eksisterende publikum. Annonsekostnader til Facebook kommer utenom.

SoMe-annonse

Oppsett av annonse på Facebook og Instagram inkl. oppsett av nytt publikum. Annonsekostnader til Facebook kommer utenom.

Opprettelse av konto på Instagram eller YouTube.

Vi sørger for et profesjonelt oppsett av konto til dine sosiale medier.

Opprettelse av Facebook.

Vi sørger for et profesjonelt oppsett av Facebook-konto til din bedrift.

Opprettelse annonsekonto for Facebook og Instagram eller Snapchat.

Forutsetter at Facebook-side og/eller Instagram-side eksisterer.

Driftsavtale for sosiale medier.

En driftsavtale betyr at vi bruker et satt antall timer på dine medier i uka. Timene disponeres til fotografering, innlegg på sosiale medier, vedlikehold av annonser, medieovervåkning, mottak av henvendelser på sosiale medier.

Samarbeidet forutsetter etableringsmøte for strategi, mål, budsjett, kontotilgang og kontaktperson.

Les mer om sosiale medier for bedrifter.

Blogginnlegg

Vi har gode tekstforfattere, og kan produsere alt fra blogginnlegg, nyhetsbrev og tekstannonser om din bedrift. Anbefaler mellom 500 til 1500 ord. Gode blogginnlegg bør være rettet mot en definert målgruppe, være strategisk plassert i kundereisen, være lettleselig og skumbart. Blogginnlegg kan også være en del av søkemotoroptimalisering og en landingsside for annonsering.

Hvor vanskelig et blogginnlegg er å skrive vil variere. Tilgjengeligheten på stoffet, strategi, kompleksitet, språk, korrekturrunder og kilde til innhold, for eksempel fagekspert, vil påvirke skriveprosessen. Evnt. fotografering kommer utenom.

Se eksempel på tekstproduksjon for kunde.

Oppsett og opplæring

Markedsføring i sosiale medier forutsetter at man etablerer sider, kontoer og tilgang. Administrering av Facebook, Instagram, Mailchimp, Google, Tripadvisor osv. blir fort komplisert om oppsettet ikke gjøres med omhu. Dette er spesielt fordi annonsering krever flere kontoer enn mange er klar over, og bedriftens aktiviteter ofte blandes med private kontoer.

TV Klipp kan rydde og organisere kontoer slik at kun utvalgte personer har tilgang. Alle kontoer vi oppretter tilhører bedriften, og låses på ingen måte til TV Klipp.

Sikkerhet og opplæring er viktig. Hos TV Klipp kan du bestille skreddersydd opplæring, bruksanvisninger, kontokart og tiltak for økt kontosikkerhet. Dette høres kanskje avansert ut, men hele poenget er at vi gjør det enkelt for deg.

Annonsering

Markedsføring av din bedrift starter med at noen oppdager deg. Annonsering er en god måte å gjøre intetanende oppmerksom på dine produkter og tjenester. Kanskje de ikke vet at du eksisterer, eller hvordan du kan løse utfordringer de har. Markedsføring informerer, oppfordrer og påvirker til bestemte handlinger.

TV Klipp har mange års erfaring med optimalisering av budskap i annonser. Vi kombinerer strategi, analyse, trender og ny teknologi for å forme innhold som treffer målgruppen på best mulig måte. Med oss kan du nå publikummet ditt på Google, Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn og YouTube. Vi er alltid oppdatert på nye annonseringsmuligheter og fagets utvikling. Spesielt er vi stolte av vår videoannonsering.

Les mer om videoannonsering.

Med annonsering på nett kan du nå helt spesifikke målgrupper. Du kan begrense geografien, for eksempel til Mo i Rana, Nordland eller Nord-Norge. Du kan også segmentere etter alder, interesser og demografi. Mulighetene er endeløse, og TV Klipp benytter seg også av konverteringssporing, algoritmer og remarketing for å oppnå økt merkevarebevissthet, eksponeringer, lenkeklikk og engasjement i ulike kanaler. Ta kontakt om du vil lære mer!

Innholdsmarkedsføring

Markedsføring av bedrift og godt innhold går hånd i hånd. Innhold engasjerer brukere som interesserer seg for produktet eller tjenesten din, og brukes til sporing og sikrer gode brukeropplevelser. For eksempel er en film om «De 5 vanligste grunnene til ryggsmerte» mer attraktivt innhold, enn «Nå er det tilbud hos din nærmeste kirurg». Da sender vi heller åpningstilbudet kun til de som ser hele filmen, og antakelig kjenner noen med ryggsmerter.

TV Klipp har mange års erfaring med foto, film og journalistikk, som danner grunnlaget for selve produksjonen. Kombinert med brukeranalyse og strategi lager vi innhold til annonser som presenterer bedrifter, forebygger omdømmet, informerer om produktet og engasjerer et korrekt publikum.

Innhold kan være alt fra tekst, foto, video, direktesending, podcast, musikk eller video.

E-post markedsføring og nyhetsbrev

Digital markedsføring er ikke begrenset til nye sosiale medier. E-post har vist seg å være en hardfør teknologi. Bedrifter og privatpersoner bruker e-post hver dag, og er derfor et viktig verktøy i markedsføring.

Om noen gir deg e-postadressen sin er de antakelig interessert i noe du tilbyr. Ofte er dette første transaksjon mellom kunde og bedrift, så spør deg selv: Du mottar e-postadressen, hva får kunden i retur? Dette er en gylden mulighet til å levere over forventning og etablere tillit. Videre åpnes muligheten for direkte kontakt og oppfølging, hvor du kan forebygge interesse og relasjon mellom kunde og bedrift. Akkurat som i tradisjonell markedsføring.

TV Klipp bruker Mailchimp til e-postmarkedsføring. Her kan man segmentere brukere og sende til bestemte grupper. For eksempel kan du sende spesielle tilbud til nye påmeldte, eller kun sende invitasjon til de som bor i nærområdet.

Les mer om nyhetsbrev.

Nettverk (design, nettside, animasjon)

Tenker du på markedsføring? Vi er lokalisert i Mo i Rana og har et sterkt nettverk i hele Nord-Norge. Markedsføring trenger ikke begrenses til Internett, og TV Klipp har samarbeidspartnere som spenner mange fagfelt. Dette gjør at vi kan levere etter behov.

Markedsføringsbyrå

Få mest mulig ut av budsjettet – la oss markedsføre din bedrift.

Med en avtale hos oss får du en ekstern markedsavdeling som bistår med alt av digital markedsføring. Vi komponerer en skreddersydd markedsplan tilpasset ditt mål og budsjett.

Fordeler med TV Klipp som markedsføringsbyrå

  • Bruk tiden din på andre arbeidsoppgaver.
  • Du får din egen medierådgiver som svarer på alle henvendelser og tar seg av daglig drift på digitale kanaler.
  • Vi tar oss av samarbeid med tredjeparter, som nettsideleverandører, designere og animatører. Vi utnytter vårt nettverk på dine vegne.

Bestill en gratis konsultasjonstime!