fbpx
Type: Blogg
Emne: 360- foto og video
Skrevet:

Den vanligste tilnærmingen til 360-foto vil nok være Google Street View. Går du inn på Google Maps og trykker på Google Street View så kan du bevege deg bortover ulike gater og se deg rundt. Dette kom for mange år siden og har med årene bare blitt forbedret og forbedret. Flere nye veier blir stadig kartlagt av Google. I tillegg kan uavhengige 360-fotografer legge inn bildene sine i Google Street View og på den måten være med på å bygge opp hele verden.

Hvorfor vil 360-foto og 360-filmer være en del av fremtidens verktøy?

Det finnes også andre variasjoner som inspirerer. Det er folk som bruker 360-teknikk til fiksjonsfilm. Andre lager dokumentarfilmer fra plasser hvor folk flest ikke kommer til, for eksempel land i krig. Dette er en journalistisk vinn-vinn. 

Vi ser også mer naturlige bruksområder for virtuelle turer. For eksempel bygninger, biler eller bobiler som er til salgs. Vi ser også hvordan man kan bruke 360 for å vise frem et kunstgalleri, eller bruke 360 som en del av en kunstinstallasjon ute i villmarken. 360 tilbyr masse muligheter!

Virtuelle turer og 360-filmer

TV Klipp har bestemt seg for å spesialisere seg innen virtuelle turer, og enkeltstående produksjon av 360-foto og 360-film. Med 360-filmer snakker vi både korte snutter som kan brukes i en virtuell tur, men også 360-filmer i form av en opplevelse man har lyst å dele, for eksempel på et arrangement eller i en litt sprø reklamefilm. Det blir mer og mer vanlig å ha VR-briller hjemme, men det er ikke alle som har det enda. Når TV Klipp lager virtuelle turer til bedrifter tenker vi at målgruppen er de som sitter med mobilen, nettbrett eller datamaskinen sin. På den måten kan de bruke musepekeren eller telefonen til å se seg rundt i det virtuelle rommet.

TV Klipp utvikler løsninger innenfor virtuelle turer som skaper interaktivitet med tekst, film og bilder. Vi kan blant annet endre språkvalg og lede brukeren til en spesifikk nettadresse, for eksempel booking av en hytte eller en opplevelse. 

360-bilder og 360-filmer kan også brukes til å vise frem plasser som andre ikke kan dra til. For eksempel: En potensiell ny ansatt sitter i en by langt unna. Arbeidsgiver har lyst til å vise denne personen hvordan produksjonen i bedriften fungerer, for at vedkommende skal kunne ta et informert valg om å søke på jobben. Ved å bruke en virtuell tur fjerner du behovet for et fysisk besøk. Da sparer du reisekostnader og skåner miljøet, og folk får oppleve plassen på en langt mer realistisk måte enn gjennom stillbilder eller film tatt i tradisjonelt 2D-format. I tillegg kan man besøke en bedrift eller en plass som er umulig å besøke. Det finnes masse effektive og innovative muligheter for å skille seg ut med 360!

Er du interessert i virtuelle turer, eller enkeltstående 360-foto og 360-film? Ta kontakt med oss!

Thomas Sætveit Jensen
Medieprodusent

411 06 731 – thomas@tvklipp.no